Friværdiberegner

Beregn din friværdi

Ud fra købstidspunkt og udvikling af boligpriserne i dit område, kan vi beregne vejledende friværdi for din bolig.


Friværdiberegner

Vælge en mulighed

Udfyld feltet

Udfyld feltet

Udfyld feltet

Friværdien er den værdi, din bolig bliver vurderet til, fratrukket gælden i ejendommen. Indtast dine oplysninger og beregn din friværdi.

Beregningen er baseret på den gennemsnitlige prisudvikling i det pågældende område og er derfor kun vejledende. Kontakt din rådgiver for en præcis beregning

I samarbejde medTotalkredit

Group 12

Tast dine oplysninger ind i Friværdiberegneren

Forbehold og vilkår for beregnere

Forbehold

Vejledende resultater

Beregningens resultater er vejledende og uden forpligtelse og ansvar for Totalkredit og det låneformidlende pengeinstitut. Totalkredit tager forbehold for fejl og mangler i oplysninger og beregninger. Dit pengeinstitut kan hjælpe dig med en præcis beregning. Beregningen kan ikke opfattes som et konkret lånetilbud.

Hvis beregningen omhandler omlægning af lån, gør vi opmærksom på, at beregningen ikke tager højde for indfrielsesmetode, indfrielsesrestgæld, eksisterende løbetid, eksisterende afdragsfrihed eller faktisk belåningsinterval.

Økonomisk godkendelse

Den endelige vurdering af hvor meget du kan låne afhænger bl.a. af, hvor mange personer der er i husstanden, budgetforhold og sammensætningen af din økonomi. Herudover afhænger den økonomiske godkendelse af en konkret vurdering af ejendommen. Hverken Totalkredit eller dit pengeinstitut er forpligtet til at tilbyde lån.

Dit pengeinstitut kan hjælpe dig med individuel rådgivning og en beregning af, hvor meget du kan låne.

Omkostninger

Du betaler omkostninger ved optagelse og indfrielse af lånet, samt undervejs i lånets løbetid. Omkostningerne omfatter typisk omkostninger til staten, Totalkredit og det pengeinstitut lånet optages i.

Omkostningerne i beregningerne (fx bidragssatsen) er alle anslåede og kan variere i lånets løbetid, hvilket gør at ydelsen kan ændre sig. Det kan du finde nærmere information i Totalkredits Långuide. De aktuelle priser på lån i Totalkredit fremgår af Totalkredits Prisblad og prisbladet hos det pengeinstitut, som du optager lånet i.

Ej uvildig rådgivning

Vi skal efter Finanstilsynets regler gøre opmærksom på, at Totalkredit og pengeinstitutterne som formidler lån i Totalkredit ikke yder uvildig rådgivning, men kun oplyser om egne eller samarbejdspartners produkter.

Forudsætninger

Anvendte kurser


Alle beregninger er baserede på den officielle gennemsnitskurs ”Nasdaq CPH konsolideret referencekurs” fratrukket 0,2. Kursen er fastsat i henhold til Finans Danmarks brancheaftale og offentliggøres af Nasdaq Copenhagen. Obligationskurser ændrer sig løbende, og det endelige lån kan ændre sig indtil lånet er udbetalt eller du indgår en aftale om kurssikring.

Oplyste ydelser

De angivne ydelser på lånet er 1. års gennemsnitlige månedlige ydelse, beregnet ved nuværende renteniveau. Ydelsen vises for ét år fra dags dato til samme dato næste år. Ydelsen på lån i Totalkredit opkræves kvartalsvist.

Beskatning

Der er anvendt gældende skattesats for indeværende år for en gennemsnitskommune. Skattesatsen er inkl. skat til kommune og kirke. Beregningerne forudsætter uændrede skatteforhold.

Der kan i særlige situationer opstå skattepligtige kursgevinster ved optagelse og indfrielse af lån, hvilket ikke er taget med i beregningerne. F-kort og RenteMax tilbudt og udbetalt til en kurs over 100 gør, at kursgevinsten er skattepligtig på udbetalingstidspunktet, dog kan låneomkostninger ved optagelsen modregnes i kursgevinsten. Ved indfrielse af Tilpasningslån før lånets udløb er der som udgangspunkt skattepligt af en eventuel opnået kursgevinst ved indfrielsen. Der gælder særlige undtagelser til denne regel ved indfrielse i forbindelse med ejerskifte.

Låntyper

Overordnede forskelle i fordele og ulemper på lån med fast eller variabel rente.

  Lån med fast rente Lån med variabel rente
(Fx F-kort, RenteMax og Tilpasningslån)
Fordele

Lav risiko fordi renten er kendt i hele lånets løbetid.

Indfrielsesbeløbet falder typisk når renten stiger. Uanset hvor meget renten falder, kan lånet altid indfries til kurs 100.

Stiger renten i markedet, vil både boligpris og beløb til indfrielse af dit lån typisk falde. Der er derfor en lavere risiko for, at boliggælden overstiger boligværdien end på andre låntyper. Man kan derfor sige at et lån med fast rente beskytter din friværdi ved stigende renter.

Du betaler ikke løbende kursfradrag og typisk mindre i bidrag på et lån med fast rente, end på et tilsvarende lån med variabel rente.

Typisk lavere rente og ydelse end fastforrentet obligationslån.

Typisk et højere afdrag 1. år end på et tilsvarende lån med fast rente.

Du får hurtigt glæde af et eventuelt rentefald.

Bidragssatsen er typisk højere end på et lån med fast rente.

Ulemper

Renten og ydelsen er typisk højere end på et tilsvarende lån med variabel rente. Variabel rente giver risiko for, at din månedlige ydelse stiger.

Ydelsen på dit lån vil hurtigt stige, hvis renten stiger.

Lånet giver ikke en beskyttelse af din friværdi ved rentestigninger, som det er tilfældet for et lån med fast rente.

Du kan risikere at skulle betale en overkurs i forbindelse med indfrielse af lånet medmindre det sker i forbindelse med en refinansiering af lånets bagvedliggende obligationer.

Du betaler et kursfradrag ved refinansiering af lånets bagvedliggende obligationer, hvilket gør renten på lånet højere. Jo oftere lånet refinansieres, jo oftere skal du betale kursfradraget.

Der kan være andre fordele og ulemper end dem som fremgår ovenfor. Du kan læse mere om de forskellige låntyper.